Tervehdys, olen 36-vuotias terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen, optikko Forssasta. Olen naimisissa ja minulla on kaksi pientä tytärtä. Harrastan käsitöitä, lukemista ja koiramme kanssa lenkkeilyä. Luonteeltani olen yhteistyökykyinen, aktiivinen ja ahkera. Olen toiminut kuntapoliitikkona vuodesta 2012 ja tällä hetkellä olen mm. Forssan kaupunginvaltuuston 1. vpj., Hämeen demarinaisten pj. ja Demarinaisten liittohallituksen 1. vpj.

Haluan olla mukana rakentamassa Hämeen ja Suomen #huomisenmenestystarinaa eduskunnassa.

Menestystarinaa, joka on inhimillisempi ja onnellisempi. Tarinassa ei ole enää kovanaamoja, jotka kyykyttävät heikompia. Menestystarinassani kaikista pidetään huolta. Huolta on pidettävä myös korvaamattomasta luonnostamme.

Menestystarinan alku on syntymässä. Lapsen syntyessä perheet tarvitsevat tukea kasvatustyöhönsä. Sitä tukea antavat hyvät neuvolat, maksuton varhaiskasvatus ja laadukas päivähoito. Vanhemmat ansaitsevat perhevapaauudistuksen. Tarinassani lapsiperheköyhyyden poistamiseksi tehdään kaikki. Lapsillamme on oltava elinkelpoinen maailma tulevaisuudessakin ja siksi ilmastonmuutos on pysäytettävä.

Menestystarina ei synny ilman maailman parasta ja tasa-arvoisinta peruskoulua, jossa on tarpeeksi opettajia ja koulunkäynninohjaajia. Kaikille nuorille pitää löytyä koulutuspaikka maksuttomalta toiselta asteelta. Yhteiskunnassamme ei ole varaa hukata yhtään lasta tai nuorta. Hyvä tarina tarvitsee onnistuakseen myös sivistystä, kulttuuria ja liikuntaa.

Menestystarinaan tarvitaan yhteistä yrittämistä. Elinkeinoelämää on tuettava. Jokaisella työikäisellä tulee olla työpaikka, ja palkalla pitää tulla toimeen.

Menestystarinan yksi luku on omistettu SOTElle: Saumattomille hoitoketjuille, vahvalle perusterveydenhuollolle, joilla vähennetään terveys- ja hyvinvointieroja. SOTE -ongelmat ratkaistaan ihmisten eikä paratiisiyhtiöiden ehdoilla.

Menestystarinassa vanhuksista huolehditaan paremmin kuin nyt. Vanhuksia ei jätetä yksin turvattomina. Digiloikassa autetaan ja yksilöllisiä palveluita kehitetään. Kaikki lääkkeet ovat ilmaisia eikä kenenkään tarvitse valita leivän tai lääkkeiden väliltä. Tarinassani ei ole eläkeköyhyyttä.

Menestystarinassani on myös onnellinen ja toiveikas loppu: Tulevaisuudessa raha ja kovat arvot eivät saa ratkaista ihmisen arvoa ja sitä, kuka saa turvallisen ja hyvän elämän.

Hyvää jatkoa sinulle ja läheisillesi,
Emmi