Olen 37-vuotias terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen, optikko Forssasta. Olen naimisissa ja meillä on kaksi tytärtä. Kotieläimenä meillä on kissa ja koirasta haaveilemme. Isovanhemmat ja isoisoäiti ovat päivittäin mukana elämässämme. Harrastan käsitöitä, lukemista ja lenkkeilyä. Luonteeltani olen yhteistyökykyinen, pitkäjänteinen, aktiivinen ja ahkera. Olen toiminut kuntapäättäjänä vuodesta 2012 ja tällä hetkellä olen mm. Forssan kaupunginhallituksen 1. vpj ja Demarinaisten liittohallituksen 1.vpj. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella olen aluevaltuutettu ja turvallisuuslautakunnan 1.vpj. Kansainvälistä yhteistyötä edistän Euroopan Demarinaisten hallituksessa.

Haluan olla mukana rakentamassa Suomen ja koko EU:n turvallista ja kestävää tulevaisuutta Euroopan parlamentissa. Euroopan on oltava aktiivinen osa maailmaa, joka puolustaa rauhaa, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja torjuu ilmastokriisiä.

Ihmisoikeuksien toteutuminen koko Euroopan alueella on varmistettava. On tärkeää, että Eurooppa seisoo tasa-arvon puolella, torjuu väkivaltaa ja puuttuu syrjintään. Eurooppalaisten päätöksentekijöiden on myös herättävä siihen vakavaan tilanteeseen, että lasten köyhyys ja huono-osaisuus koettelee koko Eurooppaa. Tarvitsemme kattavan köyhyyden vastaisen strategian sekä lainsäädännön eurooppalaisesta vähimmäistoimeentulosta.

Turvallinen ja kestävä Eurooppa on aktiivinen osa maailmaa, joka puolustaa rauhaa, yhteistyötä ja torjuu ilmastokriisiä. Nationalismin nousu on suurin uhka ilmastonmuutoksen torjumisessa. On myös panostettava EU:n kriisinkestävyyteen ja huoltovarmuuteen. Kotimainen ruoantuotanto on taattava ja lisäksi on varmistettava puhtaan veden ja sähkön saanti.

Euroopan unioni täytyy nähdä myös terveysunionina. Maailmanlaajuisen pandemian myötä herättiin siihen, että Euroopan maiden on tehtävä yhteistyötä myös terveys- ja hyvinvointisektorilla. Terveysunionin on panostettava ennaltaehkäisyyn sairauksien hoidossa, kuten mielenterveyden ja syöpäsairauksien hoidossa.

Tarvitsemme arjessa vaihtuvia pieniä myönteisiä odotuksia, joiden varassa elämme päivittäin. Näin vahvistamme ihmisläheistä politiikkaa, jossa vastustetaan ahneutta ja ylläpidetään toivoa.