Suomalaisten äänestäjien tulee olla erityisen tarkkana kesäkuun EU-vaaleissa. Liikkeellä on nyt runsaasti susia lampaiden vaatteissa. Tarvitaan lammaskoiran luonnetta ja vainua saadakseen selville, mitkä puolueet ovat susia lampaiden vaatteissa. Voin auttaa sinua rohkealla, uskollisella, uteliaalla ja luotettavalla lammaskoiran luonteellani vainuamaan sudet, jotka piilottelevat lammasturkeissaan.

Vainua tarvitaan, jotta haistaa millaista politiikkaa europarlamenttiin pyrkivät puolueet ovat tähän mennessä tehneet Suomessa. Sudet lampaan vaatteissa houkuttelevat ja lumoavat näennäisellä ystävällisyydellään äänestäjiään. He eivät kuitenkaan ylläpidä tätä julkisivua jatkuvasti. Viime aikoina sudet ovat näyttäneet hampaansa, kyntensä tai urbaaneimmat sudet jopa saksensa. Oletteko huomanneet, kuinka jotkut lammasturkkiset perussudet ulvovat innoissaan, kun suomalaisten työntekijöiden oikeuksia poljetaan?

Pääministeripuolue kokoomus on näissä vaaleissa pukeutunut tuuheaan lammasturkkiin ja väittää korvat luimussa haluavansa rakentaa vahvaa Eurooppaa. Jos lammasturkki putoaa, selviääkin, että kokoomus on muodostanut Suomessa hallituksen EU-erolla flirttailevien perussuomalaisten kanssa ja kokoomus on valmis tekemään yhteistyötä laitaoikeiston kanssa myös Euroopan parlamentissa. Laitaoikeiston tavoitteena on heikompi Eurooppa ja heidän keinovalikoimassaan on demokraattisten instituutioiden kyseenalaistaminen. Laitaoikeiston haave heikommasta Euroopasta on ainoastaan Venäjän etu.

Näissä vaaleissa on kyse Euroopan rauhan rakentamisesta eikä sitä rakenneta laitaoikeiston kanssa tallomalla rakennettua Eurooppaa. Tarvitsemme vahvan Euroopan, joka pitää huolta ulkorajoistaan ja yhteistyöstään koko maapallolla. Suomi ei ole idän ja lännen välissä, vaan olemme aina länsimaa. Siitä roolista on pidettävä kiinni.

Lammasturkkisten laumat väittävät haluavansa tehokasta ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuntaa, mutta vastustavat samalla EU:ssa luontokadon pysäyttämiseen tarvittavaa ennallistamisasetusta. Lammasturkkiset pelaavat kaksilla korteilla. Me emme voi ummistaa silmiämme ja ajatella, ettei meillä ole varaa pelastaa maapalloamme. Tiedoksi lammasturkkisille, ettei meillä ole varaa riistää maapalloamme niin, ettei tulevilla sukupolvilla ole meriä tai puhdasta luontoa.

Ei siis ole äänestäjän kannalta yhdentekevää, mitkä puolueet seuraavassa Euroopan parlamentissa istuvat. SDP haluaa rakentaa vahvempaa Eurooppaa, joka ottaa vastuuta omasta turvallisuudestaan, joka ei tingi ilmastotavoitteistaan ja joka pitää huolta työntekijöiden oikeuksista ja löytää ratkaisuja vihreään siirtymään ja kilpailukyvyn parantamiseen.

SDP ja sosialidemokraatit Euroopassa ovat ainoa todellinen vastavoima laitaoikeistolle, mutta myös laitaoikeiston kanssa flirttailevalle kokoomukselle. Me sosialidemokraatit puolustamme demokratiaa, oikeusvaltiota, rauhaa ja tasa-arvoa. Siksi Euroopan sosialidemokraatit ovat antaneet yhteisen lupauksen: emme koskaan tee yhteistyötä emmekä muodosta koalitiota äärioikeiston kanssa – myöskään Euroopan parlamentissa. Jokainen äänestäjä voi siis luottaa siihen, että ääni sosialidemokraateille ei takuuvarmasti edistä laitaoikeiston valtaanpääsyä Euroopassa. Kesäkuun eurovaaleissa kannattaa käyttää ääntään, jos haluaa, että Euroopan unionissa rakennetaan jatkossakin vahvaa Eurooppaa, jossa pidetään kiinni demokratian ja oikeusvaltion kaltaisista perusarvoista. Varo susia lampaiden vaatteissa!

Emmi Lintonen

EU-vaaliehdokas

Demarinaisten 1.vpj.

Jaa teksti